Avantin Frankenstein!! Temppeliaukion kirkossa 18.10.2018

Frankenstein!!

To 18.10.2018 klo 19 Temppeliaukion kirkko

Kamariorkesteri Avantin syksyn kausikonsertti järjestetään 18. lokakuuta Temppeliaukion kirkossa. Konsertin ohjelman pääteoksena kuullaan HK Gruberin säveltämä Frankenstein!!
.
Lipunmyynti alkaa ke 27.6. klo 9.00 Lippupisteessä.
Liput 32/27/15 € (+ Lippupisteen toimitusmaksut).

Esiintyjät:

Avanti! Kamariorkesteri

HK Gruber, kapellimestari ja laulusolisti

 

HK Gruberin Frankenstein!! on tyylien, tarinoiden ja hahmojen runsaudensarvi, jonka esityksiin säveltäjä, kapellimestari ja laulaja Gruber tuo oman pettämättömän, saksalaisesta kabareeperinteestä polveutuvan särmänsä.

Gruberin virallinen tyylisuuntaus on “diatoninen sarjallisuus”, mutta hänen läpimurtoteoksessaan Frankenstein!! (1977-79) on enemmän aineksia kuin mikään historiankirjoihin päässyt sävellyskoulukunta sallii. Se lienee ollut myös teoksen menestyksen ja satojen esitysten salaisuus.

Teoksen alaotsikkona on ”pandemonium chansonnierille ja yhtyeelle” H. C. Artmannin lastenrunoihin. ’Pandemonium’ tarkoittaa sekasortoa, hulinaa, miksei vähän myös pandemiaa, maailmanlaajuista epidemiaa. ’Chansonnier’ solistina puolestaan viittaa siihen, että teoksen lauluosaan kaivataan jotain muuta kuin koulutettua oopperavibratoa.

Runot vilisevät populaarikulttuurista tuttuja tyyppejä: kuulijan ohi marssii neiti Dracula, James Bond vastustajansa Auric Goldfingerin kanssa, John Wayne kilisevine kannuksineen, Teräsmies ja Nti Dracula. Ja tietysti Frankenstein, joka ”tanssii nyt, tanssii nyt, koeputkirouvan, koeputkirouvan kanssa”.

Konsertti toteutetaan Pro Musica Säätiön tuella.

 

Ohjelma:

Kurt Weill ja Hanns Eisler: Lauluja 

Louis Andriessen: Workers Union

HK Gruber: Frankenstein!! 

Pan-demonium laulajalle ja orkesterille H. C. Artmannin runoihin:

Fanfare, Prologue.

Dedication / Miss Dracula

Goldfinger and Bond / John Wayne / Monster

Monsterlet

Fanfare, Intermezzo

Frankenstein

Rat Song and Crusoe Song

Superman

Finale. The green-haired Man / Batman and Robin / Monster in the Park