Kuva

Pressi

Palaute

Yhteystiedot

Facebook

POP-UP! -konsertit on nyt julkaistu!

Iskuja luvassa niin maalta kuin mereltä (joelta) käsin.


 

Perjantai 27.6.

klo 13.45 Zum Beispiel, Rihkamakatu 2, Avanti! Duo
n. klo 20.30 Fryysarinranta, Jokikatu 20 (sisäpiha), Avanti! Duo

 

Lauantai 28.6.

klo 13.30 Timbaali, Välikatu 8, Avanti! Fagottitrio
klo 20.30 Wanha Laamanni, Vuorikatu 17, Avanti! Käyrätorvikvartetti

Sunnuntai 29.6.

n. klo 16.15 Hyvät keuhkot -duo suoraan veneen kannelta Porvoonjoen varrelta SÄÄSTÄ HUOLIMATTA!
n. klo 14.15 Rafael's Steak House, Avanti! Salonkiorkesteri, HUOM! Sateesta johtuen paikka vaihtunut! 

Pop-up konsertteihin on vapaa pääsy! Tervetuloa!

 
XXIX SUVISOITTO 25.-29.6.2014

"Earthly pleasures" 

 

 

Avanti! Suvisoitto järjestetään Porvoossa ja Loviisassa jo 29. kertaa. Vuoden 2014 festivaalin taiteellinen suunnittelija on klassisen musiikin tähti, kanadalainen sopraano ja kapellimestari Barbara Hannigan. Hannigan on valinnut kesän teemasäveltäjäksi irlantilaisen Gerald Barryn. Festivaaliohjelma Earthly Pleasures sisältää yhteensä 12 tapahtumaa viiden päivän aikana. Lisäksi mukana on paljon lastenohjelmaa. 
 
Ohjelmiston aiheina maalliset nautinnot
 
Barbara Hannigan (s. 1971) on kansainvälisesti tämän hetken kuumimpia laulajanimiä. Hannigan on luonut poikkeuksellisen merkittävää uraa maailman arvostetuimpien orkestereiden, kuten Lontoon Philharmonia Orchestran, Berliinin Staatsoperin, Berliinin filharmonikoiden sekä Philadelphian orkesterin, solistina.
 
Myös teemasäveltäjä Gerald Barry (s. 1954) saapuu Suomeen. Barryn teoksia on luonnehdittu surrealistisiksi ja kubistisiksi – onpa joku kuvannut kokemusta myös “kaaosteoreetikon suunnittelemaksi kansantanhuksi”. Festivaaliohjelma Earthly Pleasures peilaa nykymusiikkia vanhoihin klassikoihin, kuten Mahlerin neljänteen sinfoniaan, Debussyn Faunin iltapäivään ja Schumannin sellokonserttoon.
 
"Olen palvonut Barryn musiikkia nuoresta saakka: sen pyörremyrskymäistä virtuositeettia, sen huumoria ja sen terävää intensiteettiä. Teemasta Earthly Pleasures huolimatta aloitamme festivaalin katsomalla ylös taivaaseen Mahlerin neljännellä sinfonialla, jonka Jorma Panula johtaa. Festivaalipäivien aikana saamme tehdä mielettömiä matkoja läpi sodan ja rauhan, surun ja kateuden", kertoo Hannigan ohjelman taiteellisesta suunnittelusta.
 
12 konserttia tai tapahtumaa: makaaberin mysteereistä musiikkileikkikouluihin
 
Perjantain 27.6. iltakonsertissa kuullaan Ligetin teatraalinen Mysteries of the Macabre. Hannigan samanaikaisesti sekä johtaa teoksen että toimii sen solistina. Ooppera on kooste salaisen poliisin päällikkö Gepopon aarioista, joissa hän varoittaa totalistisella siansaksalla kaaoksen partaalla horjuvaa maataan kaikista mahdollisista uhkista.
 
Jorma Panulan ohella festivaalin kapellimestareita ovat Avantille tutut Dima Slobodeniuouk ja John Storgårds. Hanniganin lisäksi solisteiksi saapuvat John Storgårds, viulu, Nicolas Hodges, piano, ja Anssi Karttunen, sello. Konserttipaikkoina ovat Porvoon taidetehtaan Avanti-sali ja tehdassali, Pernajan kirkko, Postimäki sekä Porvoon pikkukirkko.
 
Ohjelmassa on myös Suomen tunnetuimpien säveltäjien vetämä, nuorille säveltäjille suunnattu sävellyspaja, jonka lopputulosta yleisö pääsee seuraamaan. Myös viime vuonna alkaneet kaksikieliset musiikkileikkikoulut jatkuvat.

 AVANTI!

Tallberginkatu 1 / 146

00180 Helsinki

Tel:

Email:

+358 50 581 0409

avanti@avantimusic.fi